Giant Revolt 2020

Model Revolt donosi „pobunu“ protiv postojećih standarda MTB i cestovnih bicikala. Njegove osobine izvlače ponajbolje iz oba svijeta te donose sasvim novo iskustvo vožnje, ne samo na makadamu, već i na trailu i asfaltu…

Testiranje Giantovog modela Revolt izbacilo nas je iz poznatih tračnica vožnje brdskog bicikla. Do sada smo uglavnom vozili brdske bicikle, s e-motorom ili bez njega, pa je iskustvo testiranja bilo donekle izjednačeno. Svi su ti bicikli imali široke upravljače, široke gume, suspenzijske vilice, neki i stražnje amortizere.

No sve veća popularnost gravel (makadamskih) bicikala donosi neke druge elemente: Dropbar upravljač, relativno uske gume (do 50 mm širine), tvrda vilica… Prelazak s MTB-a donosi potrebu za prilagodbom vožnje i daje naznaku iskustva vožnje cestovnog bicikla. Mogli bismo reći – nešto između.

Giant Revolt Advanced 1 2020

Već je poznato da Giant proizvodi ponajbolje karbonske okvire, pa je već to dobar adut za nabavku ovog modela. Ono po čemu se „jedinica“ razlikuje od ostalih modela iz serije jest i SRAM-ov 1×11 pogon, naime svi ostali modela za 2020. imaju 2x pogone. Upravo ovaj 1x štih koji poznajem na brdskim biciklima privukao mi je pažnju i želju za testiranjem „jedinice“.

Revolt Advanced je vrlo lagan (tek nešto više od 8,5 kg, bez pedala), relativno kratak, krut, ali istovremeno prilično komforan i na većim neravninama. To znači da ga ravno iz trgovine možete odvesti na gravel utrku ili žešći trening.

SRAM Apex tek je početna „cestovna“ grupa, usporediva sa Shimanovom Tiagrom ili „sto-peticom“ (Deore ili SLX), no nakon kratkog perioda privikavanja na specifičan double-tap način mijenjanja brzina vozač će ustanoviti da radi odlično. Mjenjač je vrlo odrješit i precizan, no neće se svidjeti onima koji ipak više vole Shimanovu mekoću i kraći hod ručice mjenjača.

No 1×11 sustav sjajno je uklopljen u ovom modelu. Lančanik s 40 zubi i kaseta 10-42 pokrivaju vrlo strme uspone, ali i brzu vožnju po ravnome, jer ovaj omjer omogućava vožnju bržu od 35 km/h, što je sasvim dovoljno za asfaltne dionice.

Držač sjedala u „D“ profilu (D-Link) i upravljač sa stanjenim srednjim dijelom sjajno upijaju vibracije s makadama pa je bicikl vrlo krut i učinkovit, no istovremeno dovoljno komforan i za vožnje koje traju više od tri sata. Osjećaju komfora subjektivno je pridonijelo sjedalo Giant Contact (neutral), puno udobnije od varijante „forward“ koju Giant ugrađuje na XC modele.

Kotači Giant P-X2 nisu najlakši, no izuzetno su solidni i pouzdani. Uostalom, nije sasvim sigurno koliko učinkoviti mogu biti ultra lagani kotači, jer relativno teži obruči bolje čuvaju energiju radi inercije. Na gravel biciklu ultra lagani obruči nisu presudni, pa „normalno teške“ obruče ne možemo uzeti kao minus. Uz to, na obručima su sjajne lagane gume Giant Crosscut AT 1 (AT = All Terrain) koje smo već testirali za rubriku Oprema (poveznica je ispod ovog teksta).

Sve u svemu, Giant Revolt Advanced 1 vrlo je blizu idealu univerzalnog bicikla jer doista daje vozaču osjećaj da se može zaputiti kamo god poželi.

Cijena: 20.999,99 kn

Info: giant-bicycles.com/hr

Trenutno dostupne gravel, avanturističke i CX bicikle provjeri ovdje: giant.hr

Foto: MTB.hr