Trasa C2C Gravela uključivati će i DH stazu

Prva DH staza u Panonskoj nizini na Mađerkinom bregu biti će dovršena neposredno prije starta C2C Gravela, u subotu 15. svibnja…

Čakovec, 1. travnja 2021. – Danas su u sklopu Programa regionalne suradnje INTEREG-V-A Prekmurje – Međimurje 2020. – 2025. započeli pripremni radovi na planiranju terena za izgradnju službene staze za MTB spust na Mađerkinom bregu, najzapadnijem dijelu Međimurja. To je tek manji dio ukupnih radova, jer su pripreme za toranj vidikovac već podalje odmakle.

Staza za spust biti će dovršena do 15. svibnja i starta maratona C2C Gravel u Malom Mihaljevcu kod Čakovca. Spust će biti uključen u trasu gravel maratona, tako da će sudionici moći uživati u skokovima i bentovima, na svojim biciklima s dropbar upravljačima.

Skijanje od kasnog ljeta do proljeća

Kao što je svojevremeno i izjavio Župan Međimurske županije, s novog vidikovca će se vidjeti još jedna država više, nego s Lendavskog stolpa.

Paralelno se uređuje i vodoopskrbni sustav, a da bi se zimi moglo stazu i zasnježivati vodenim topovima, naravno radi skijanja od kraja rujna do 1. svibnja. No, čini se da će najviše profitirati vinogradari  kojima je pak voda nasušno potrebna za razrjeđivanje vina ili pak za gemište.

Cilj s druge strane granice

Pošto se radovi izvode iz Programa prekogranične suradnje, sam cilj spusta bude na slovenskoj strani preko Mure u Beltinci pri Gasilskem domu. Za ulazak u cilj biti će potrebno predočiti PCR test ne stariji od 72 sata.

Staza će biti otvorena za javnost gratis pet godina, koliko traje projekt. Po isteku projektnog razdoblja će vinogradari posaditi stare sorte brzorastućih trsova. (Neno)

Foto: C2C Gravel

Komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *