Iskusi gravel

Iskustvo vožnje makadamima između Mure i Drave, i mnogo više od toga…

Gravel je prije svega životni stil, bicikliranje koje kombinira vožnju po podlogama kao što su asfalt, makadam, zemlja, singletrack staze i sporedne ceste. Nema mjerenja vremena, nema modnih dodataka. Površina staza može varirati od tvrdo nabijene zemlje do kamenja veličine teniske loptice. Udaljenost obično mjeri između 50 i 150 kilometara, ali može biti i veća.

Prije nego što se upustite u vožnju, imajte na umu nekoliko stvari. Prvo, budući da ćete se voziti po šljunku, a ne po glatkom asfaltu, veća je mogućnost defekta, pa svakako ponesite rezervne zračnice (ii opremu za krpanje tubelessa) s polugama za demontažu vanjske gume, te multitool alat i mini pumpu (ili CO2 bombice).

Pošto ćete većinu vremena provesti na sporednim cestama, vjerojatno nećete naletjeti na kioske ili prodavaonice. Obavezno ponesite toliko hrane i pića koliko vam je potrebno za cijelu vožnju. Ako idete na dulju vožnju, možda će vam biti potrebni dodatni bidoni jer vjerojatno neće biti mjesta za punjenje boca. Napokon, ne zaboravite da bi vožnja biciklom trebala biti zabavna. Neka bude zabavno i uživajte u novoj avanturi!